Brudskål

31.10.2022

Låt oss prata om den stora trenden TÅRTA TILL BRUDSKÅL! Inte bara är det fantastiskt att kunna se tårtan i dagsljus, ni får också vackra bilder, det blir en naturlig andningspaus och et tillfälle för mingel efter en nervös och säkert känslosam stund under vigseln. Vissa (läs: brudparet) har kanske knappt fått i sig lunch för att det varit både stressigt och nervöst. En bit tårta till brudskålen sitter därför oerhört bra.

Jag får ofta höra från gäster till bröllop att de verkligen kom ihåg tårtan när den serverades till brudskål. Det blev ett härligt inslag och man la märke till både utseende och smak. 

Bortsett från alla dessa uppenbara fördelar så spelar faktiskt smaken på tårta en stor betydelse i detta fall!
Visste ni t.ex. att man oftast serverar syrliga aptitretare på älderboende för att få dem att vilja äta? Ja, nu kanske älderboende känns långt ifrån er stora, kärleksfulla dag, men principen jag vill få fram är denna:

Syrliga aptitretare gör att salivproduktionen drar igång och det gör oss hungriga. Precis vad vi är ute efter sådär inför en 3-rätters middag.
Så en syrlig smak på tårtan till brudskålen är en riktig HOME RUN! Inte för sött och sliskigt utan fräscht och lätt.

Vill du ha fler anledningar till varför fräscha smaker passar fint till brudskålen? 
Självklart! Här är en för er som är intresserad av mat och dryck:
Man säger att syrliga maträtter ska serveras tillsammans med syrlig dryck. Det gör att drycken upplevs mindre sur, mindre bitter och lite sötare. Risken är annars att drycken upplevs som fadd, platt och lite intetsägande. Vad är då en syrlig dryck? Jo! Mousserande och champagne. Precis det som serveras på brudskålen.

Min mest populära smak till just brudskålen är Malibu Sour och Pinkilicious. Ni kan läsa mer om dessa smaker HÄR.