Om oss

IDA STRID

Ägare & Tårtkreatör

Vad vore ett kalas utan kras? Eller utan tårta, för den delen.

Sen små barnsben har jag alltid älskat kalas. Det är alltid (oftast) glada miner, vänner och familj samlas och firar någon eller någonting som får vara tillfällets mittpunkt. Det är ett tillfälle att mötas, njuta och ha skoj, och där mitt ibland detta står oftast en tårta.
En tårta som ska symbolisera varför vi alla är här.

Min tårtkarriär började så smått 2018 när jag gladeligen tog mig an att baka tårtor till mina vänners babyshowers och kalas. Ett intresse som legat vilande i och med andra prioriteringar, men som nu fått komma tillbaka.
En januaridag 2020 sökte jag därför till Hela Sverige Bakar, och kom med! Efter 4 tuffa veckor och 12 inspelade avsnitt tog jag hem silvermedaljen. I takt med att programmet visades trillade tårtförfrågningarna in. Det blev många och tillslut blev det ohållbart att balansera ett fulltidsjobb med nattbakning av tårtor. Framtiden blev ett faktum.

Sensommaren 2020 startade jag mitt företag; Miss Henriettas. Namnet är en hyllning till min mormorsmor och min dotter som båda delar mitt andranamn, Henrietta.

Sommaren 2023 flyttade studion in i större lokaler i Tuna, Österskär. Då skedde även ett namnbyte för att förtydliga vad jag gör; Ida & the cakes


Silver - Hela Sverige Bakar, 2020

Guld - Årets Tårtmästare, 2022


Vi är egentligen inte tårtmänniskor, men jag är såå imponerad. Den var supergod och då är jag kräsen med tårtor. Dessutom nästan ännu godare dagen efter!

                           - Valerie

ÄR SÅÅÅ NÖJD!! Tack snälla för världens finaste tårta. Perfektion i tårtformat.

- Ida